Lipolyse - Anodos, Centrum voor geïndividualiseerde natuurlijke gezondheidszorg

Nieuwsbrief

Lipolyse

Lipolyse Injecties
Vermindering van vetophopingen door behandeling met kleine injecties

Simpelweg laten smelten van oppervlakkig vet door middel van injecties – een fascinerend idee wat verwerkelijkt is door Dr. Rittes, dermatoloog in Zuid-Amerika. In 1995 heeft zij een procedure ontwikkeld waarbij het bestanddeel phosphatidylcholine (PPT) direct in ongewenste vetophopingen wordt geïnjecteerd. Het actieve bestanddeel is een natuurlijk stof die wordt gewonnen uit sojabonen. Het lichaam produceert deze stof zelf ook om diverse taken te kunnen uitvoeren, met name op het gebied van vetmetabolisme. Dr. Hasengschwandtner uit Oostenrijk, onderzoeksdirecteur van het NETWORK-Lipolysis, heeft deze techniek verder doorontwikkeld. Inmiddels heeft hij duizenden behandelingen uitgevoerd en wordt hij gezien als een van de meest ervaren artsen op dit gebied in Europa. Dankzij zijn verdere ontwikkeling zijn de behandelresultaten nog beter en sneller zichtbaar.

Lipolysis injecties moeten niet worden gezien als het nieuwe wondermiddel voor gewichtsverlies. Echter, in het geval van vetophopingen die niet door aanpassing van de voeding of reguliere inspanningsoefeningen kunnen worden verminderd, kunnen lipolysis injecties het proces starten waarbij het vet wordt opgelost en via het normale metabolisme wordt verwijderd. Het middel wordt direct in het gebied met het vet geïnjecteerd.

Geschikte gebieden voor de behandeling zijn:

Gezicht:
• Gezicht
• Zakjes onder de ogen
• Onderkin
• Kaaklijn

Lichaam:
• Adipositas op billen en dijen
• Binnenkant van de bovenbenen
• Zwembandjes (bij mannen)
• Heupen
• Boven – en onderbuik
• Vetophopingen op de schouder en armgewrichten
• Bovenarm

Knieën
• Binnenkanten

Behandeling van cellulitis
• Dijen

Lipomen

De behandeling bestaat uit een éénmalige sessie van 1 à 2 u met evaluatie na 2 maand.
Het feit dat lipolysis injecties nog niet officieel als behandeling zijn erkend, kan worden gezien als een algemeen risico. Echter, het is niet de enige behandeling die succesvol wordt toegepast zonder officiële erkenning. Esthetische chirurgie is een wel bekend voorbeeld van miljoenen behandelingen in de afgelopen jaren zonder officiële erkenning. Denk hierbij aan Botox injecties om rimpels weg te spuiten. Dit middel werd in eerste instantie gebruikt voor andere medische toepassingen en is nog niet officieel erkend voor de esthetische toepassing. Gezondheidsrisico’s zijn nog nooit waargenomen door Dr. Rittes en Dr. Hasengschwandtner. De werkzame stof zelf én de eliminatie via metabolisme is geen enkel probleem en is in het algemeen uitvoerig onderzocht en gedocumenteerd.

Bijna elke patiënt heeft tijdelijke bijwerken na de behandeling, waaronder roodheid, zwelling en spierpijnachtige klachten, en in sommige gevallen bloeduitstortingen. Na enkele dagen zullen de klachten in het behandelende gebied verdwenen zijn. Vraag tijdens een persoonlijk gesprek met uw arts meer informatie over de individuele en algemene bijwerkingen en risico’s.

Het medicament dat gebruikt wordt voor lipolysis injecties, wordt al vele jaren toegepast als lever beschermer. Ook wordt het gebruikt om vet embolieën in het bloed te voorkomen. Tot op heden is het echter nog niet erkend voor lipolyse injecties. Om deze redenen zijn er speciale eisen jegens patiënten met betrekking tot de toepassing.

De ervaren artsen, verbonden aan het NETWORK-Lipolysis, zijn beschikbaar om u uitgebreid te adviseren. Na vele duizenden behandelingen over de gehele wereld zijn er tot op heden geen ernstige bijwerkingen bekend. Niettemin moet de behandeling worden uitgevoerd door medische experts die speciaal hiervoor getraind zijn.

Om de behandeling succesvol te laten zijn is kennis nodig over vetophopingen in het lichaam, de juist injectie techniek en de juiste dosering voor de behandeling. Wat zo eenvoudig lijkt is juist van het grootste belang.

Het NETWORK-lipolysis is een internationale organisatie van artsen die gespecialiseerd zijn in verschillende gebieden en gecertificeerd zijn voor het uitvoeren van lipolysis injecties. Het is Dr. Hasengschwandtner die de leden van ons NETWORK theoretisch en praktisch traint. Hierdoor worden de resultaten evalueerbaar en vergelijkbaar. Alle leden, van basisarts tot de plastisch chirurg specialist, dragen bij aan het onderzoek naar lipolysis door uitwisseling van hun specifieke kennis en ervaring.

Wanneer u een behandeling ondergaat bij een arts die door ons NETWORK is gecertificeerd worden uw anonieme gegevens onderdeel van het NETWORK-Lipolysis.
Alle artsen van het NETWORK nemen deel aan het grens overschrijdende follow-up onderzoek, waarmee alle individuele reacties op de behandelingen en de resultaten worden verzameld.

Hierdoor kunnen we nu stellen dat 3-5% van de mensen in een non-responders groep valt, een groep mensen waarbij de behandeling geen enkel effect heeft. De reden daarvoor is niet bekend. Diverse gedetailleerde onderzoeken naar lipolysis injecties worden op dit moment door de artsen van het NETWORK uitgevoerd.

U kunt er absoluut zeker van zijn dat uw arts op de hoogte is van de allerlaatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van lipolysis injecties via het NETWORK-lipolysis.

Verder informatie is beschikbaar bij uw arts, behandelcentrum of op www.network-lipolysis.com
 

Praktisch

Prijs : 350 € alles inbegrepen.
Informatie aanvraag : Klik hier
of bel +32 (0)50 37 19 29
Deze pagina afdrukken